Skärpning ABF!

Posted on 17 december, 2008

0


ARBETAREN | Det är skandalöst att ABF-Stockholm upplåter sina lokaler till den sionistiska lobbyorganisationen Svensk Israel- information, SII, gång på gång.

Förutom att den israeliska ambassadören fått tala två gånger, anordnades ännu ett föredrag av SII förra tisdagen. Mitt under de hittills värsta bosättarpogromerna mot den palestinska befolkningen i Hebron hade den före detta svensken och numera israeliska bosättaren Arieh Fürth från Ma’ale Adumim – den största bosättningen på Västbanken – blivit inbjuden att tala.

ABF Stockholms chef Göran Eriksson inledde med att be publiken att respektera talarordningen. Men när rena lögner sprids är det svårt att hålla tyst. Bland annat menade Fürth att Ben Gurion ville lämna tillbaka Västbanken efter sexdagarskriget, men ”det fanns ingen att lämna den till” (!). Eller att det i dag bor ”280000 bosättare på Västbanken” (den verkliga siffran är 460000, inklusive östra Jerusalem som är annekterad av staten Israel).

Jag har svårt att tro att Göran Eriksson under 1980-talet hade upplåtit sina lokaler till en representant för Sydafrikas apartheidregim.

Shora Esmailian

Publicerad i Arbetaren nr 51–52/2008

Posted in: Opinion