Arbetarnas Iran

Posted on 20 december, 2004

1


ARBETAREN | Långt ifrån klyschorna om Tusen och en natt lever i dag miljoner otåliga människor i Iran. De lever under den islamiska republikens förtryck där hoppet om reformer inifrån systemet har släckts.

I Arbetarens Iran-bilaga möter du arbetare som ockuperar fabriker och organiserar sig fackligt trots repressionen. Du möter unga kvinnor och män som har tröttnat på mullornas utsugning. Du får träffa arbetarveteraner som drar lärdomar av 1979. Och vi berättar den okända historien om rådsrörelsen som krossades.
Följ med till arbetarnas Iran tillsammans med Arbetarens reportrar Shora Esmailian och Andreas Malm.

Klicka på länken för att ladda ner bilagan på svenska:

Arbetaren iran bilagan

Och på persiska: ‎به زبان فارسی

Posted in: Iran, Mellanöstern