Näsjobbet kostade en karriär

Posted on 18 juli, 2012

0


RE:PUBLIC | En enormt stor näsa – det var den salafistiske ledamoten Anwar el-Bakimy, som valdes in i det egyptiska parlamentet för det ultrakonservativa Nour-partiet, känd för.

I början av mars kallade han till presskonferens från sin sjukhusbädd – med bandage över näsa och panna – för att berätta att han attackerats av maskerade män, misshandlats och blivit bestulen på 100 000 kronor. Efter att Nour-partiet begärt att polisen skulle utreda överfallet kunde sjukhuspersonalen inte hålla sig längre och avslöjade att el-Bakimy bara hade gjort en vanlig näsplastikoperation. Det pikanta i sammanhanget var att el-Bakimy lyder under den strikt salafistiska tolkningen av islam, som förbjuder plastikkirurgi.

Kanske skulle el-Bakimy – som sedan skandalen fått sparken av det egna partiet – åkt till den Islamiska republiken av Iran. Det är inte bara Mellanösterns utan också hela världen Mecka för nose jobs.
Shora Esmailian

Revolutionshumor
För mer egyptisk revolutionshumor, missa inte ”Mannen bakom Suleiman”, det stela ansikte som stjäl uppmärksamheten när Omar Suleiman meddelar Hosni Mubaraks avgång.

Shora Esmailian

Publicerad i Re:public #24/2012